Az ok-okozat törvénye

Mindent a sikerért

Az ok-okozat törvénye

A célok varázslatos működésének hátterében a világegyetem legfontosabb működési elve rejlik: az ok-okozat törvénye.

A kauzalitást, vagyis az ok-okozat törvényét először Arisztotelész fogalmazta meg i.e. 350 körül. Az ókori görögök abban hittek, hogy az olümposzi istenek határozzák meg kényük-kedvük szerint a földi élet történéseit.

Arisztotelész mutatott rá először, hogy ez nincs így; minden okkal történik. Ha látunk valamit megtörténni a világban – az okozatot –, akkor biztosak lehetünk abban, hogy egy konkrét ok indította el a hozzá vezető eseményláncolatot.

Ma már ebben semmi meglepő nincsen, akkor azonban ez a gondolat forradalmian újnak számított, és az emberiség történetében korszakváltást jelentett. Ha valami nincsen rendben az életünkben, annak mindig van egy konkrét oka. Ha nincs elég pénzünk, ha boldogtalanok vagyunk, ennek mindig oka van, és az ok általában önmagunkban keresendő.

És itt van a lényeg: életkörülményeinket elménkbe programozott céljaink hozzák létre. A tudatos elme által elfogadott gondolatot, vagyis a célt, a tudatalatti parancsként fogja fel, és a célkövető mechanizmus segítségével valósággá változtatja. Az ok a cél, a megvalósult életkörülmény az okozat.

Azt, hogy jelenleg hogyan élsz, Te teremtetted meg múltbeli céljaiddal, függetlenül attól, hogy ezek tudatosultak-e vagy sem. Nem a kormány, nem a gazdasági helyzet, nem a szüleid, nem a munkahelyed az ok, hanem egyes egyedül gondolataid, amelyek az elmúlt évtizedekben mindenkori céljaidnak megfelelően váltak valósággá.

A magyarok többsége valami rejtélyes ok miatt ezt az egyszerű törvényszerűséget nem érti, vagy nem hajlandó elfogadni. Biztos lesznek majd történészek és szociológusok, akik majd kielemzik, hogy miért.

Neked és nekem azonban az a feladatunk, hogy ezt a varázslatos alapelvet mások véleményétől függetlenül átültessük életünk mindennapi gyakorlatába. Ha pontosan tudod, hogy mit akarsz, akkor a világ előbb-utóbb fejet hajt előtted és megadja, amit kérsz.

Végső soron minden célkitűzéssel kapcsolatos technika – képek, a célok rendszeres leírás, megerősítések, és a többi – azt szolgálja, hogy céljaink folyamatosan a tudatos elménkben legyenek. Ha tudod, hogy MIT, akkor a HOGYAN kitalálásáról a tudatalatti már automatikusan gondoskodik. Lenyűgözően egyszerű a folyamat, csak az ok-okozat törvényét kell használni hozzá.

FORRÁS:   Kerner Tibor  – Önszervezés Specialista

By Gyuri Zoltan Visit author's website

1967-ben születtem és átmentem egy régi korszakból egy újabba.Létrehoztam csodákat és el is vesztetem csodákat. De nem számít hiszen : Minden nap egy Új Év kezdete! A megújulás fontos dolog az életemben.