Higgy a hitetlenségben, higgy önmagadnak

Higgy a hitetlenségben, higgy önmagadnak
Egyre több minden kérdőjeleződik meg világunkban. Már mindennek ott van az ellenkezője is, bizonyítottan, és hiteles személyiségek által közvetítve. Már hit lesz az evésből, alvási szokásokból és az egészségmegőrzésből.

Egyik példa erre az üvegházhatás- föld melegedése vagy éppen jégkorszak közeledése, és az ezzel kapcsolatba hozott Chemtrail, vagyis mérgező nehézfémek légkörbe juttatása repülőgépekkel.

Előrebocsátom, hogy én értem, miről beszélnek, mert vegyész-közgazdász vagyok, és angol szakfordító diplomám révén időnként még angol nyelvű szakszövegek területére is merészkedek. És így, ennyi felsőfokú végzettséggel, könyvmolyi, illetve internetes tartalom-mazsolázási szokásaimmal sem tudom azt mondani: higgy nekem, mert ez így van.

Nem, nincs így sem, és úgy sem. A cikkekben szinte mindig találok léket, nem megmagyarázott tényt, esetenként rosszindulatú csúsztatást, nem folytatom, mert nem akarom, hogy összeesküvés-elméletekhez legyek hasonlatos károgásaimban.

Arról írok, hogy mit lehet tenni, ha nem tudom, hogy minek higgyek.

Magadnak higgy!

Bármi is a végzettséged, bármi a tapasztalatod, akár tudsz idegen nyelvű híreket olvasni, akár nem, ne higgy az újságnak, a tévének, ne higgy a szomszédnak. Csak tájékozódj ezen forrásokból. Minden nap felkelés előtt, zuhany alatt, vagy az esti mese után fordulj kicsit magadba, és keresd meg azt a belső középpontot, amihez gondolatban kapcsolódva nyugodtnak, erőteljesnek érzed magad, olyannak, aki otthon van magában, aki felelőséggel tud fellépni magáért és rá bízott szeretteiért. Most, csakis most kérdezd meg magadtól az adott dologgal kapcsolatban (akár a mérgező vegyületekről az esővízben)):

  • tudok-e felelősséggel lenni ebben a pillanatban, és döntést hozni XY dologban?
  • kell-e, hogy megelőzzek valamit?
  • kell-e, hogy máshogyan éljek, más szokást vegyek fel?
  • hogyan tegyek, hogy nekem, családomnak jó legyen?
  • ha véleményemet kimondom (elképzelem a kimondását) ez jó vagy rossz érzést okoz a gyomromban?
  • van-e családomon is túlmutató teendőm szomszédaim, falum-városom, nemzetem, a világ felé ebben a kérdésben?


Széthúzunk

Igen, azzal, hogy ennek vagy éppen annak hiszünk, azzal, hogy elkülönülünk a másban hívőktől, azzal széthúzunk.

Azzal, ha mindenki magában hisz, még ezer kicsi dologban tudunk, illetve tudnánk együttműködni. Hiszen lehetséges, hogy külön hitrendszerből kiindulva fogunk esőkabátot venni, vagy éppen továbbküldeni egy cikket. Van, aki hisz benne, van aki furcsának tartja, de továbbadjuk. Akit érint, el fogja olvasni.

Higgy magadnak, és oszd meg a cikket.

Kérdezd magadat, alakítsd ki az álláspontodat, ne akarj meggyőzni mást, tegyél magadért, tegyél családodért, tegyél a többiekért, és ne félj megváltoztatni az álláspontodat később.

Nincs kőbe vésett törvény, de ha magadban hiszel, akkor előbb-utóbb eljutsz a saját igazságodhoz. Előbb szabad akaratodat ismered meg, később egyre inkább a valódi, belső akaratod fog átfényleni a szabadságodon. Ha más igazságában hiszel, mikor éled végre a saját életedet?

Higgy magadnak, higgy szabad akaratodban, és eljutsz a valódi akaratodhoz, valódi igazságodhoz, és akkor már nem vitatkozunk, hanem teszünk. Együtt. Egymásért is, miközben magunkért és családunkért.

Kozma Emese
www.medvemese.hu

By Gyuri Zoltan Visit author's website

1967-ben születtem és átmentem egy régi korszakból egy újabba.Létrehoztam csodákat és el is vesztetem csodákat. De nem számít hiszen : Minden nap egy Új Év kezdete! A megújulás fontos dolog az életemben.