Nem a külső világ határozza meg

Shawn-Achor…a hosszú távú boldogságunk 90%-át nem a külső világ határozza meg, hanem hogy hogyan dolgozza fel az agyunk a világot. És ha ezt megváltoztatjuk, ha megváltoztatjuk a sikerrel és boldogsággal kapcsolatos képletünket, akkor megváltoztathatjuk hogyan hatunk a valóságra. Azt találtuk, hogy a munkában való sikerességet mindössze 25%-ban határozza meg az I.Q. és 75%-ban pedig az optimizmus szintünk, a szociális támogatottság és a képesség, hogy a stresszre kihívásként és ne fenyegetettségként tekintsünk….”

“…nem feltétlenül a valóság az, ami formál minket, hanem a lencsék amelyeken keresztül az elménk látja a világot. Ez az ami valójában befolyásolja a valóságunkat. És ha megváltoztatjuk a lencséket, nem csak megváltoztathatjuk a boldogságunkat, hanem megváltoztathatunk minden egyes oktatói és üzleti végkimenetelt egy csapásra…

Shawn Achor

By Gyuri Zoltan Visit author's website

1967-ben születtem és átmentem egy régi korszakból egy újabba.Létrehoztam csodákat és el is vesztetem csodákat. De nem számít hiszen : Minden nap egy Új Év kezdete! A megújulás fontos dolog az életemben.