Öt gyakorlati lépés a káosztól a tisztánlátásig

Öt gyakorlati lépés a káosztól a tisztánlátásig

Az eredetit itt találod meg: Számmisztika> http://szammisztika.com/

1. feladat: a múlt eredményeinek tisztázása

past-result.jpgAhhoz, hogy tudd merre tartasz tudnod kell, hogy honnan jössz. Át kell tekintened az életedben mögötted lévő időszakot és meg kell nézned, hogy jellemzően milyen feladatok töltik ki a mindennapjaidat. Ha az életed jelentős részét olyan cselekedetek töltik ki, amik nem az álmaid megvalósulása felé viszik az életed, akkor csak az idődet vesztegeted. Ahhoz, hogy a jövőben képes legyél döntést hozni a vállalt kötelezettségeid és feladataid tekintetében, tudnod kell, hogy mik azok a tevékenységeid, szokásaid, kötelezettségeid, amiktől ideje lenne megszabadulnod.

Meg kell nézned, hogy azok a feladataid, amikkel az eddigi életedet töltötted mennyire tettek eredményessé téged. Látnod kell a korábbi döntéseid eredményeit és le kell szürnöd a tanulságokat, hogy tudd a jövőben milyen döntéseket kell meghoznod. Minden, ami jelenleg történik az életedben az a korábbi jó vagy rossz döntéseid következménye. Ha látod a jelenlegi életedben a múltból eredő következményeket, akkor képes leszel mostantól az álmaiddal összhangban meghozni a döntéseidet.

Mi az, amire büszke lehetsz?
win2.jpgA legtöbben megfeledkezünk a korábbi eredményeinkről, amik az önbizalmunkat építhetnék. Ha nem látod tisztán, hogy mire vagy képes, akkor sokkal nehezebben vágsz bele egy újabb kihívást jelentő feladatba. Ahhoz, hogy tisztán lásd az eddigi életed során elért eredményeidet össze kell őket gyűjtened egy listába, hogy mindig a szemed előtt legyenek. Ezt a listát GYŐZELMI LISTÁNAK hívjuk, ami tartalmaz mindent, amire büszke vagy eddigi életed során. A büszkeségeidet látni, mindig rendkívül motiváló és felemelő és újabb nagy tettekre sarkall.

2. feladat: Az előtted álló feladatok tisztázása
ant.jpgAhhoz, hogy tiszta fejjel tudj belekezdeni az életed előtted álló időszakába, előbb teljesen ki kell ürítened a fejedből minden gondolatot, amik állandóan lekötik minden figyelmedet és nem hagynak neked energiát arra, hogy a lényeges és fontos dolgokra koncentrálhass.

A fejedben lévő gondolataid jelentős része, valamilyen elvégzendő, vagy halogatott feladat, valamilyen vállat kötelezettséged teljesítése körül forog. Sok feladat és kötelezettség van a fejedben, amit csak azért vállaltál el, hogy másoknak megfelelj. Azoknak a feladatoknak a többsége, amiknek az elvégzését régebb óta halogatod valójában nem is akarod elvégezni, hiszen nem a saját céljaiddal, nem a saját vágyaiddal vannak összhangban, azonban még így is rengeteg figyelmet és energiát követelnek tőled.

Olyan ez, mint amikor néhány tucat felfújt strandlabdát próbálnál meg egyszerre a víz alatt tartani. Gondolhatod, hogy szinte lehetetlen vállalkozás, de még így is minden figyelmedet lekötik ezek a gumilabdát és az életerőd jelentős részét is arra fordítod, hogy a felszín alatt tartsd őket. Sorra kell venned az összes feladatod, amik jelen pillanatban megoldásra várnak az életedben és szembe kell nézned velük.

Mik azok a feladatok, amiktől szíved szerint megszabadulnál?
Miután összeszedted az előtted tornyosuló feladatokat, meg kell nézned, hogy melyek azok, amiktől meg kell szabadulnod annak érdekében, hogy időt és energiát szabadíts fel az életedben. Egyszerűen ki kell szanálnod mindazt, ami nem a vágyaid valóra váltását támogatja és csak rabszolgaként tart fogva téged. Ennek a feladatnak az elvégzése erőteljes megtisztulást hoz az életedbe.

3. feladat: A legbelsőbb vágyaiddal való szembenézés
gold-fish1.jpgAhhoz, hogy az életed valóban olyan irányba menjen, amire mindig is vágytál, szembe kell nézned, hogy azzal, hogy mire is vágysz valójában. Össze kell írnod az álmaidat és a vágyaidat egy listába, amiket az életed előtted álló szakaszában meg akarsz valósítani. Ennek a feladatnak az elvégzésével engedélyt adsz magadnak arra, hogy felszínre törjenek belőled az egyéniségedből fakadó legbelsőbb vágyaid, amik összhangban vannak a spirituális küldetéseddel.

Az álmaid tisztázása segít abban, hogy olyan döntéseket hozz az életedben, amik összhangban vannak az egyéniségeddel és az életfeladatoddal. Ha tudod, hogy mit akarsz, akkor soha többet nem kell olyan kötelezettségeket vállalnod, amik annak megvalósításában megakadályoznak. Azt is tudni fogod, hogy mely döntéseid segítik majd az álmaid megvalósítását.

A legbelsőbb vágyaid, a legmerészebb álmaid megélése kihívás elé állít az életedben, de nem kell félned ezektől a kihívásoktól, hiszen ezek minden esetben összhangban vannak a szellemi, lelki és fizikai önmagaddal. Amikor ezekre a feladatokra rátalálsz, az olyan érzés, mint amikor szerelmes vagy. Soha többé nem akarsz majd mással foglalkozni, soha többé nem engeded más irányba menni az életed. Egyszerűen megszállottan fogok követni a szíved szavát.

4. feladat: Az akadályok elhárítása
akadalyok.jpgMindannyiunk életében vannak bizonyos akadályok, amik meggátolják, hogy egyenes úton jussunk el az álmaink megvalósulásához. Ezeknek az akadályoknak az elhárítása egyben fejlődési lehetőség is a számodra, hiszen konkrét lépésekre és erőfeszítésre van szükséged annak érdekében, hogy az akadályokat elhárítsd az útból. Ahhoz, hogy ezeket a lépéseket megtehesd először is tisztáznod kell, hogy pontosan mik is azok az akadályok az életedben, amik az utadban állnak. Listát kell készítened az előtted tornyosuló akadályokból, hogy hozzá láthass az elhárításukhoz.

Szellemi akadályok

A szellemi akadályok, mindig az adott témához tartozó gondolkodás helytelenségéről árulkodnak. Bizonyos álmaid azért nem tudtak eddig megvalósulni, mert egyszerűen helytelenül gondolkodsz az adott témáról. A szellemi akadályokat az adott területen szerezett új ismeretekkel, vagyis tanulással lehet a leghatékonyabban elhárítani.

Lelki akadályok

A lelki akadályok, mindig érzelmi blokkok, mint a félelem, vagy az aggodalom bizonyos dolgok bekövetkeztétől, vagy az eredmények elmaradásától. A félelmek és az aggodalmak mindig önbizalomhiányból fakadnak, aminek az oka szintén a helytelen gondolkodás. Ha az adott témában nő a tudásod, javul a gondolkodásod, akkor nő az önbizalamad is, ami segít elhárítani az érzelmi akadályokat. Növelheti az önbizalmadat a korábbi sikereid, vagyis a győzelmi listád gyakori átolvasása is, amiből képes vagy erőt meríteni a továbblépéshez.

Fizikai akadályok

Fizikai akadály lehet egy bizonyos konkrét eszköz hiánya, amit meg kell szerezned, vagy meg kell vásárolnod, ahhoz, hogy tovább tudj lépni. Ide tartoznak még a korábban vállalt kötelezettségeid és emberi kapcsolataid is, amik megakadályozhatják, hogy az álmaid felét történő lépéseket megtedd. Meg kell nézned, hogy milyen konkrét lépéseket kell megtenned, annak érdekében, hogy  a fizikai akadályokat elhárítsd magad körül. Ha tudod mit kell tenned, akkor semmi okod nincs rá, hogy egy percig is halogasd a változtatást.

5. feladat: Az célok kitűzése

target.jpgAz előtted álló, de még elvégzetlen feladataidból, a legbelsőbb vágyaidból és az előtted álló akadályok elhárítására össze kell állítanod egy konkrét lépésekből álló feladatlistát, határidőkkel és fontossági sorrenddel. Először is érdemes, a korábbról maradt feladatokat sorra venni, amiknek elvégzésével adós vagy. Azután a vágyaid megvalósítását kell elvégzendő feladatokká alakítanod. Végül pedig az előtted álló akadályok elhárítását kell az konkrét lépések sorozatává alakítanod.

A célkitűzés olyan, mint egy bevásárló lista, amit akkor írsz, amikor be kell szerezned a hétvégi ebédhez való élelmiszereket. Ahogy mész végig az üzletben sorra pipálod ki, hogy mik azok, amiket már betettél a kosaradba. A célok pontosan így működnek, azzal a különbséggel, hogy egy részük egészen hamar megvalósul, míg más célok valóra váltásához, akár több éves munkára is szükséged lehet.

A célok segítenek neked abban, hogy lásd melyek azok a feladatok, amiknek elvégzése nem tűr halasztást és melyek azok, amik esetleg csak hónapok múlva lesznek esedékesek. A céljaid tisztázása energiát szabadít fel az életedben, hiszen képessé tesz arra, hogy mindig a legfontosabb teendőiddel foglalkozz, a többit pedig egyenlőre látókörön kívül helyezd, elkerülve azt, hogy újra és újra káosz legyen a fejedben, ami megbénítja a cselekedeteidet.

Az eredetit itt találod meg: Számmisztika> http://szammisztika.com/

By Gyuri Zoltan Visit author's website

1967-ben születtem és átmentem egy régi korszakból egy újabba.Létrehoztam csodákat és el is vesztetem csodákat. De nem számít hiszen : Minden nap egy Új Év kezdete! A megújulás fontos dolog az életemben.