Videómarketing-Hogyan készítsünk üzleti videót

Videómarketing–Hogyan készítsünk üzleti videót?

Utolsó, harmadik részéhez ért a videómarketinget bemutató cikksorozatunk. Igyekeztünk kicsit kedvet csinálni ahhoz a marketing eszközhöz, amely még mindig nem érte el – szerintem – a fénykorát hazánkban. A mai posztban röviden áttekintjük, hogyan készül egy üzleti videó, mire kell figyelnünk annak elkészítésekor.

Elsőként határozzuk meg a készítendő film felhasználásának módját és célját. Ne akarjunk egyetlen videóval bizalmat-, márkát-, népszerűséget építeni és terméket értékesíteni egyben.

Tegyük használhatóvá a filmet, mind minőségben, mind elérhetőségben. Azaz készítsünk élvezhető minőségű felvételt, amelyet könnyen és gyorsan elérhetővé teszünk a felhasználóink számára. Úgy válasszuk meg a tartalmat, hogy az egyszerre legyen hasznos és érdekes a nézőknek, tegyük ezt röviden és tömören.

Miért fontos a videó minősége?

A vállalkozás üzleti videós megjelenése és annak minősége egyértelműen összekapcsolódik a célcsoport elméjében a cég, illetve a termék minőségével. A felvétel minőségének pontosan azt a professzionális minőséget kell megmutatnia, amit a termék is képvisel.

A minőségi mutatóhoz hozzátartozik a videó elérhetősége is. A film letöltési ideje, a tárhely sebessége, a kép választható felbontása. Sokan már mobil eszközökön keresnek értékes – akár videó – tartalmat, gondolkodjunk a befogadó fél fejével.

Hogyan szerkesszünk értékes tartalmat?

A videó felhasználási módja, célja és a felhasználó igényeihez, elvárásaihoz igazodva válasszunk olyan tartalmat, ami:

a néző számára értékes,
érdekes, eseménydús,
vágyat ébreszt a termékünk, cégünk iránt,
valamilyen hasznot-, előnyt szerezhet vele a néző.

Fókuszáljunk egy témára, egy problémára. Ne csapongjunk és ne tartsunk hosszadalmas előadást. Egyetlen kérdést vessünk fel, amelyre a termékünk kitűnő megoldást nyújt és ezt mutassuk be a lehető legrövidebben, néhány percben.

Mire figyeljünk?

A felvételhez olyan hátteret érdemes választani, ami megjelenésében és akusztikájában is alátámasztja mondanivalónkat, és egyúttal nem nyomja el a riportalanyt vagy a bemutatandó terméket. Színeiben és megjelenésében a homogén háttér és a csend a legalkalmasabb.

Amennyiben viszont a felvétel jellege azt követeli (például egy konferencián, rendezvényen), rögzítéskor az események központjában álljunk: hátul zajlik az élet, az interjú pedig az előtérben készül.

Nekünk mennyire sikerült anyagainkban a fenti elveket érvényesítenünk?

By Gyuri Zoltan Visit author's website

1967-ben születtem és átmentem egy régi korszakból egy újabba.Létrehoztam csodákat és el is vesztetem csodákat. De nem számít hiszen : Minden nap egy Új Év kezdete! A megújulás fontos dolog az életemben.